Modern familiehuis synchroniseert met zijn omgeving door eenvoud

Modern familiehuis synchroniseert met zijn omgeving door eenvoud
Allen and Betty Harper
Het Team Van Auteurs
Allen and Betty Harper
Familie Met De Gouden Handen
Rating:
5

Een huis dat modern en intiem is, uitgebreid en gezellig tegelijk en warm en gezinsvriendelijk - dit is wat de klanten vroegen aan de architecten voordat het project Lake View Residence van start ging. Het team van Alterstudio Architecture, een in Austin gevestigde praktijk, gebruikte al hun ervaring met ecologisch responsieve ontwerpen en duurzaamheid op lange termijn om die wensen uit te laten komen.

De nauwgezette aandacht van het team voor detail en speciale aandacht voor de relatie tussen architectuur en de sociale activiteiten die het schuilde, stelde hen in staat een ontwerp te bedenken dat in harmonie is met de culturele context en natuurlijke omgeving.

De residentie werd voltooid in 2011 en is gelegen in Austin, Texas. De site is omgeven door volwassen eiken, waarvan sommige hun weg vonden naar de eigenlijke structuur van het huis. De site heeft op meer dan één manier invloed gehad op de architectuur van het huis. Alles was zorgvuldig gepland om optimale dwarsventilatie en bescherming tegen de zon te bieden, evenals prachtig ingelijste vergezichten.

De richting voor het ontwerp werd bepaald door een reeks conflicten. Het huis moest zowel een prachtig uitzicht bieden als bescherming bieden, moest de gebruikers een sterke verbinding met de natuur bieden, maar ook gezellig en privé voelen en moest ook een algehele lichtheid benadrukken zonder een sterke en duurzame structuur te verwaarlozen.

De Lake View Residence is gebouwd voor een gezin van vier personen en onthult geleidelijk het panoramische uitzicht. Een kalkstenen pad afgeblokt door grote bomen en vegetatie leidt naar de ingang. Vanaf hier kun je alleen een glimp opvangen van het adembenemende panorama, terwijl de rest beetje bij beetje wordt onthuld als je dieper het huis induikt.

De bomen, de uitzichten en het gebouw werken op een natuurlijke en zeer aangename manier samen. Het fundament wordt gelegd over een web van wortels en open terrassen en een plafond dat zich uitstrekt buiten de binnenruimtes voor bescherming tegen de zon onthullen het panorama in zijn volle glorie.

Het huis is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een actief gezin. Het heeft grote sociale ruimtes voor entertainment en grote bijeenkomsten, evenals een reeks kleinere en meer intieme ruimtes. Een oranje en blauw palet definieert alle hoofdruimten.

Deze twee accentkleuren worden aangevuld met heel veel prachtig chocoladebruin hout dat de vloeren en sommige van de muren bedekt. De overdekte buitenterrassen op de begane grond zijn voorzien van grote boomstammen die hun vloeren doordringen. Dit werd gedaan als een manier om de site te behouden en tegelijkertijd een manier te vinden om het huis comfortabel en functioneel te maken.

MoreINSPIRATION
  • Modern huis synchroniseert met zijn omgeving door middel van geometrie
  • Inspirerend familiehuis ontworpen met respect voor zijn site en omgeving
  • Hybrid Family Home combineert moderne en traditionele architectuur

De belangrijkste sociale gebieden zijn allemaal verbonden. Een grote open keuken, ontworpen in wit en hout, heeft een eiland dat het scheidt van een zithoek. Het eiland is tevens een bar / ontbijthoek en laat genoeg ruimte aan één kant voor een informele eethoek.

Een ronde, gemarmerde tafel omringd door klassieke lichtblauwe stoelen beslaat een ruimte naast de ramen op volledige hoogte en biedt zo een aantal van de mooiste uitzichten.

Een aparte, meer formele eetkamer is verbonden met het terras bij het zwembad door glazen schuifdeuren die ook laten in natuurlijk licht en een geweldig uitzicht. Een scheidingswand met een ingebouwde open haard biedt dit gebied privacy. Het 19e-eeuwse Perzische tapijt en de combinatie van klassiek en eigentijds meubilair zorgen voor een harmonieuze en gastvrije sfeer.

Aan de andere kant van de scheidingswand bevindt zich een gezellige zithoek met een eigen moderne open haard. Hierin creëert een combinatie van getextureerde karpetten, elegante texturen en ontspannende kleuren een warme en comfortabele sfeer.

Deze geweldige balans die met het project is bereikt, is het resultaat van een zorgvuldige planning. Alle ruimtes, inclusief de badkamers, leggen een sterke verbinding met de omgeving, of het nu gaat om uitgestrekte openingen, dakramen met diffuus licht of een keuze aan materialen die op een unieke manier natuurlijke schoonheid weerspiegelen.

Naast de zorgvuldige planning en aandacht voor detail, slaagden de architecten en ontwerpers die bij dit project betrokken waren erin ook een reeks duurzame richtlijnen te volgen door elementen zoals geothermische HVAC-systemen, fotovoltaïsche panelen, groendaken en FSC-gecertificeerd hout in de woning op te nemen. .

Populaire Berichten

Goede Ideeën

Categorieën: